Revista presei

Sămânța certificată, primul pas pentru o producție sigură și stabilă
Randamentul producţiei agricole este determinat, într-o măsură destul de mare, de calitatea seminţelor utilizate. O sămânţă cu valoare genetică şi biologică, puritate varietală şi fizică, indici ridicaţi de germinaţie, sănătate şi vigoare, contribuie la rezultate...

Valeriu Tabără: „Deciziile fără suportul științific, nu au valoare!”
Prezent la evenimentul organizat de Asociația Industriei Semințelor din România (AISR) cu ocazia sărbătoririi a 10 ani de activitate, Valeriu Tabără, președintele Academiei de Științe Agricole și Silvice (ASAS) „Gheorghe Ionescu-Șișești”, a vorbit...

ALIANȚA INDUSTRIEI SEMINȚELOR DIN ROMÂNIA- UN DECENIU DE ACTIVITATE!
Alianța Industriei Semințelor din România a sărbătorit marți, 7 februarie, la Grand Hotel Bucharest, un deceniu de activitate. La evenimentul aniversar, desfășurat sub egida “Impreună semănăm viitorul”, au fost alături reprezentanți ai companiilor membre, fermieri,...

Alianța Industriei Semințelor din România a sărbătorit un deceniu de activitate!
Asociația profesională – Alianța Industriei Semințelor din România (AISR), care prin demersurile sale dorește să sprijine agricultura românească, a organizat, astăzi, 7 februarie, la Grand Hotel Bucharest (fost Intercontinental), un eveniment dedicat celebrării...

10 ani de industrie a semințelor cu AISR! La mulți ani!
Acum 10 ani, la București, lua ființă Alianța Industriei Semințelor din România (AISR). Actorul principal și inițiatorul, a fost mult cunoscutul Florin Constantin, un împătimit al agriculturii românești. Alături i-a fost și Antonia Ivașcu, care prin vocea lor, au...
Ameliorarea plantelor – Se pune în joc un teren agricol cât România!
22 de milioane de hectare! Ați citit bine, un teren cât România de mare! Cam atât i-ar fi necesar agriculturii europene, în lipsa inovațiilor privind ameliorarea plantelor, ca să contrabalanseze pierderile de producție cauzate de noile politici agricole ale UE....

Inovații în ameliorarea plantelor- rolul noilor tehnici genomice în securitatea alimentară globală
Alianța Industriei Semințelor din România, împreună cu Asociația Producătorilor de Porumb din România (APPR), AgroBioTechRom și Ambasada Statelor Unite ale Americii, a organizat, la sfârșitul lunii septembrie, cea de a VI-a ediție a conferinței dedicate...

Profesor Wayne Parrott, Universitatea din Georgia: “Criza alimentară, dacă va veni, va fi din cauza reglementărilor și nu de la știință și tehnologie”
Profesor Wayne Parrott: Noile tehnici genomice au un rol foarte important în securitatea alimentară globală Ameliorarea plantelor (obținerea unor soiuri mai bune, prin metode științifice) și noile tehnici genomice ajută la securitatea alimentară globală, potrivit...

Inovații în ameliorarea plantelor – rolul noilor tehnici genomice în securitatea alimentară globală
Alianța Industriei Semințelor din România, împreună cu Asociația Producătorilor de Porumb din România (APPR), AgroBioTechRom și Ambasada Statelor Unite ale Americii, a organizat, pe 28 septembrie, cea de a VI-a ediție a conferinței dedicate biotehnologiilor agricole...

De la roșii care reduc tensiunea arterială până la plante care rezistă condițiilor severe. Ce este editarea genomică și cum poate modifica plantele – interviu cu Wayne Parrott, profesor la Universitatea din Georgia
Organismele modificate genetic (OMG) sunt un subiect fierbinte în Europa, iar statele membre și Comisia Europeană sunt reticente față de introducerea în cultură. În SUA însă, ele sunt utilizate pe scară largă. Războiul din Ucraina și influența asupra pieței alimentare...