Alianța Industriei Semințelor din România și Universitatea de Ştiinţele Vieţii “Ion Ionescu de la Brad” au organizat, pe 19 iunie, la Iași, evenimentul “O zi din viața unui ameliorator de plante”.

Evenimentul a fost dedicat jurnaliștilor și a reprezintat o oportunitate de a vedea ce înseamnă ameliorarea convențională, pe de o parte, și până unde poate ajunge ameliorarea de precizie (prin noi tehnici genomice), ce așteptări există și ce răspunsuri poate oferi știința astăzi, pe de altă parte.

Cei aproximativ 20 de jurnaliști din presa scrisă, radio și TV, veniți de la București și Iași, au putut vedea faptul că aceste noi tehnici de ameliorare sunt la îndemâna mediului universitar, care poate veni cu rezultate importante în anii ce vor veni, rezultate care să răspundă cerințelor fermierilor, într-un mediu cu schimbări climatice importante.

Reprezentații Alianței Industriei Semințelor din României, dar și cercetătorii prezenți și-au exprimat speranța ca statele europene să ajungă cât mai curând la un consens cu privire la propunerea legislativă privind plantele NTG, astfel încât rezultatele științei de astăzi să ajungă în câmpurile de mâine.

Sursa: https://www.businessagricol.ro/o-zi-din-viata-unui-ameliorator-de-plante/