Membrii plini AISR

Despre BASF Agricultural Solutions

Agricultura este esențială pentru a pune la dispoziția unei populații în creștere rapidă hrană suficientă, sănătoasă și accesibilă, reducând, în același timp, efectele asupra mediului. Colaborând cu parteneri și experți în agricultură și integrând criteriul sustenabilității în toate deciziile de business, ajutăm fermierii să aibă un impact pozitiv pentru o agricultură durabilă. Portofoliul nostru cuprinde semințe și trăsături genetice ale plantelor special selectate, soluții chimice și biologice pentru protecția culturilor, soluții pentru gestionarea solului, sănătatea plantelor, controlul dăunătorilor și agricultura digitală. Cu echipe de experți, în laboratoare, pe câmp, la birou și în unitățile de producție, ne străduim să găsim echilibrul potrivit pentru succesul fermierilor, al agriculturii și al generațiilor viitoare. În 2021, divizia noastră a generat vânzări de 8,2 miliarde de euro. Pentru mai multe informații, vizitați www.agriculture.basf.com, oricare dintre canalele noastre de social media si www.agro.basf.ro

Bayer este o companie globală cu principale competenţe în domeniul ştiinţelor vieţii, respectiv agricultură şi sănătate. Produsele şi serviciile sale sunt concepute pentru a fi în beneficiul oamenilor, pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii acestora. Bayer este dedicat principiilor dezvoltării sustenabile şi responsabilităţilor sale sociale şi etice, în calitate de cetăţean corporativ.

Prin divizia Crop Science, compania Bayer este unul dintre liderii mondiali în domeniul inputurilor agricole. Bayer ajută agricultura globală să devină mai productive prin oferta sa de seminţe de înaltă valoare, soluţii chimice şi biologice de protecţie a culturilor inovative şi servicii pentru o agricultură modernă şi sustenabilă.

Corteva Agriscience este o companie globală activă în domeniul agriculturii, cotată la bursă, care îmbină inovația de top în industrie cu implicarea clienților și execuție operațională de înalt nivel pentru a livra în mod eficient soluții la problemele cele mai presante întâmpinate de agricultură la nivel mondial. Corteva generează o preferință de piață avantajată prin strategia sa unică de distribuție, completată de un mix global echilibrat și diversificat de produse și servicii digitale pentru semințe și protecția culturilor. Cu ajutorul unora dintre cele mai renumite mărci în agricultură și capacități tehnologice bine poziționate pentru a stimula creșterea, compania se angajează să maximizeze producția fermierilor, colaborând totodată cu factorii implicați în întregul sistem alimentar, respectându-și promisiunea de a îmbogăți viețile celor care produc și ale celor care consumă, asigurând progresul pentru generațiile viitoare. Informații suplimentare sunt disponibile la adresa www.corteva.com.

SEMĂNĂM VIITORUL DIN 1856

La nivel mondial, KWS este o companie de renume, specializată în genetică și producție de semințe pentru: porumb, rapiță, floarea soarelui, sfeclă de zahăr și cereale. În România, suntem singura companie multinațională care deține un program de ameliorare local pentru hibrizii de porumb și avem propria stație de cercetare și ameliorare în loc. Alexandria, jud. Teleorman

Lidea este una dintre primele 10 companii producatoare de seminte la nivel mondial, care detine expertiza pe intreg lantul valoric, de la selectie si amelioare, la producerea semintelor in camp si comercializarea produselor finale. Cream si oferim solutii personalizate si durabile, care genereaza valoare adaugata fermierilor pe tot parcursul anului agricol.

LIMAGRAIN ROMANIA – De 57 de ani alături de agricultori

Povestea Limagrain a început cu mulți ani în urmă, în 1965, pe meleagurile Franței, ajungând ca astăzi, în 2022, să fie primul producător de semințe de câmp la nivel european şi al patrulea la nivel Mondial.

Constant, prin mai mult de 100 de centre de cercetare, Limagrain asigură că poate livra semințe și servicii de cea mai înaltă calitate.

  • Numărul 1 în Europa în comercializarea semințelor de rapiță.
  • Numărul 1 la nivel mondial la semințe de legume.
  • Numarul 4 la nivel mondial în comercializarea semințelor de câmp (porumb, floarea soarelui, rapiță, grâu).

În fiecare an Limagrain adaptează produsele sale la nevoile reale pe care le au fermierii. Dincolo de asta, investește constant în cercetare și crede în inovație, toate acestea pentru că avem cu toții nevoie de o dezvoltare sustentabilă a agriculturii din România.

Limagrain România a ocupat un loc de top în industria agro românească, impunându-se ca lider de piaţă şi devenind brandul de semințe preferat de fermierii din România, în special cu cele patru culturi reprezentative pentru agricultura din Romania: porumb, floarea soarelui, rapiţă şi cereale păioase.

Acționăm împreună pentru o agricultură în schimbare.

Syngenta este una dintre companiile globale de vârf din agricultură, formată din Syngenta Crop Protection și Syngenta Seeds. Ambiția noastră este să ajutăm la hrănirea în siguranță a populației globale, purtând în același timp de grijă planetei. Avem ca obiectiv îmbunătățirea calității, siguranței și sustenabilității agriculturii prin știință de vârf și soluții inovative de protecția culturilor. Tehnologiile noastre îi ajută pe milioanele de fermieri din lume să utilizeze mai rațional resursele agricole limitate. Syngenta Crop Protection și Syngenta Seeds sunt parte a Syngenta Group cu peste 49.000 de angajați, în mai mult de 100 de țări, care lucrează împreună pentru a transforma modul în care se face agricultură. Prin parteneriate, colaborare și The Good Growth Plan, ne-am angajat să accelerăm inovația pentru fermieri și natură, să depunem toate eforturile spre reducerea intensității de carbon în agricultură, să susținem operatorii care lucrează în agricultură să rămână în siguranță și sănătoși și să colaborăm, prin parteneriate, pentru a avea un impact pozitiv asupra agriculturii, naturii și societății. Pentru a afla mai multe informații, puteți accesa www.syngenta.ro

Membrii asociați AISR

Alta Seeds este marca emblematică a Advanta Seeds în Europa și America de Nord. Advanta Seeds este o companie a grupului UPL, care este a 5-a companie la nivel global de comercializare a semințelor.

Amprenta noastră locală profundă nu este dată doar de afilierea la Asociația Industriei Semințelor din România (AISR). Se datorează, de asemenea, și dedicării noastre de a ne adapta produsele la piața românească prin intermediul inițiativelor de cercetare est-europene, asigurându-ne că acestea răspund nevoilor unice ale fermierilor din diverse zone ale pieței.

Suntem în România din 2014 prin intermediul distribuitorilor. În 2019 am deschis biroul din București, intrând oficial pe piața românească.

La nivel internațional, experiența noastră se bazează pe șase decenii de cercetare geneti că meti culoasă, producție și procesare, marketing și vânzări. Obiectivul nostru, de a valorifica permanent tehnologiile de ultimă oră, ne permite să livrăm semințe de calitate superioară în 84 de țări. Această dedicare ne-a consacrat în poziții de top în multe regiuni pentru culturi precum sorgul, porumbul, floarea-soarelui, rapița, orezul și diverse legume.

EXPERT AGRIBUSINESS este compania cu capital românesc,  ce se diferentiază prin programe complete și complexe de ameliorare pentru grâu, porumb și floarea-soarelui, programe care cuprind toate verigile de ameliorare, de la crearea materialului inițial, selecția descendențelor și până la obținerea liniilor parentale, crearea și testarea soiurilor și hibrizilor în condițiile specifice pedo-climatice din zonele reprezentative de cultură.

Prin toate acestea susținem că cercetarea agricolă românească există și produce rezultate vandabile.

RAGT Semințe face parte dintr-un grup puternic, la origine o cooperativă cu o istorie frumoasă şi bogată.

RAGT s-a înfiinţat în 1919, sub numele, de Cooperativa Agricola Rouergue-Auvergne-Gévaudan (RAG). Obiectivul era instruirea, promovarea progresului tehnic şi genetic, furnizarea de produse de calitate şi sprijinirea în orice mod posibil a producţiei zootehnice şi vegetale. Şi pentru că s-a extins şi în regiunea Tarnais, atunci când a fost înfiinţată societatea pe acţiuni, aceasta a căpătat numele RAGT. Rădăcinile cooperativei sunt chiar mai adânci, în 1885, în serviciile comerciale ale sindicatelor agricole.

În afară de activitatea de producere de seminţe, grupul asigură aprovizionarea cu inputuri agricole la nivel regional şi consilierea a mai mult de 10.000 fermieri în zona sa de origine, prin RAGT Plateau Central. O altă activitate, RAGT Energie, vizează valorificarea energetica a biomasei.

RAGT investeşte 18% din cifra de afaceri în ameliorarea vegetală şi este o societate cu traditie pe piaţa europeană. Cu o vastă experienţă, de peste 90 de ani în domeniul seminţelor, RAGT dezvoltă programme de cercetare şi ameliorare, produce şi comercializează seminţe, acoperind majoritatea speciilor cultivate şi nevoile zootehniei la nivel mondial: porumb, floarea soarelui, rapiţă, sorg, plante furajere, grâu dur, grâu moale, triticale, orz, soia, proteaginoase.

Sămânţa comercializată este produsă dupa cele mai înalte standarde tehnologice, în fabrici moderne şi cu parametri calitativi printre cei mai buni.

Cele 18 staţiuni de cercetare nu fac decât  să argumenteze puternica implicare în activitatea de cercetare şi să crească performanţa celor peste 32 de specii distribuite în nu mai puţin de 45 programe de ameliorare. Anual sunt propuse la înscriere aproximativ 200 de noi varietăţi provenite din ramura de cercetare RAGT 2n.

Membrii onorifici AISR

Institutul de Fitotehnie “Porumbeni” a devnit membru onorific al Alianței Industriei Seminţelor din Romania incepând cu data de 1 ianuarie, 2017.

Institutul de Fitotehnie „Porumbeni” întruneşte 7 laboratoare, în care activează 32 cercetători ştiinţifici, inclusiv 16 doctori şi 3 doctori habilitaţi

Direcţia principală de activitate a Institutului este ameliorarea şi producerea seminţelor de bază, prebază şi perfecţionarea tehnologiilor de cultivare a porumbului şi tutunului.

Obiective principale ale institutului sunt:

  1. Crearea materialului iniţial, liniilor consangvinizate hibrizilor de porumb comun şi alimentar .
  2. Testarea şi evidenţierea hibrizilor de porumb cu adaptabilitate specifică pentru zonele cu deficit de temperaturi şi zonele tradiţionale de cultivare.
  3. Diversificarea genofondului de porumb prin utilizarea tehnologiilor moleculare, determinarea calităţii boabelor şi identificarea formelor cu conţinut înalt de ulei, amidon, dextrine.
  4. Perfecţionarea tehnologiei de producere a seminţelor la hibrizii comerciali şi perspectivi.
  5. Ajustarea tehnologiei de cultivare a hibrizilor noi de porumb şi soiurilor de tutun la schimbările condiţiilor climaterice.
  6. Perfecţionarea tehnologiilor de cultivare a porumbului, testarea produselor de uz fitosanitar.
  7. Promovarea realizărilor ştiinţifice obţinute în procesul de cercetare.
  8. Prestarea serviciilor agenţilor economici din sectorul agrar la implementarea soiurilor, hibrizilor şi tehnologiilor de cultivare în producere şi comercializarea producţiei obţinute.
  9. Instruirea cadrelor în domeniul producerii culturilor de profil, pregătirea cadrelor ştiinţifice în domeniul ameliorării şi producerii de seminţe.

Laboratoare specializate sunt:

  1. Laboratorul de genetică şi genofond.
  2. Laboratorul de ameliorare a porumbului pentru zonele nordice
  3. Laboratorul de ameliorare a porumbului pentru zonele sudice şi la calitate 4. Laboratorul de testare a hibrizilor de porumb
  4. Laboratorul de multiplicare a seminţelor de categorii superioare
  5. Laboratorul de biochimie şi tehnologie

Institutul de Fitotehnie „Porumbeni” colaborează cu Centre ştiinţifice notorii din Federaţia Rusă, Ukraina, Belarusi, Kîrgîzstan, Kazahstan şi România prin crearea şi implementarea hibrizilor performanţi de porumb.

Institutul de Fitotehnie “Porumbeni” are relaţii de bună colaborare cu toţi partenerii din Romania, iar viitoarea colaborare între Institut şi AISR va fi de bun augur pentru ambii parteneri.

INCDA Fundulea este recunoscută drept cea mai importantă unitate de cercetare agricolă din România datorită atât rezultatelor obţinute în diferitele sectoare ale cercetării agricole privind cerealele, plantele tehnice şi furajere, cât şi în valorificarea acestor rezultate de către cultivatori.
Prin înfiinţarea sa a fost posibilă continuarea bogatei tradiţii a cercetărilor agricole organizate în România încă de la sfârşitul secolului al XIX-lea, în scopul abordării ştiinţifice şi rezolvării unor obiective prioritare pentru agricultura naţională.

Principalele domenii de activitate sunt:

  1. Crearea de soiuri şi hibrizi de:
    cereale (grâu comun, grâu durum, secară, triticale, orz, orzoaică de toamnă, orez, porumb şi sorg);
    leguminoase pentru boabe (soia, fasole, mazăre);
    plante tehnice (floarea-soarelui, in de ulei, in de fibre);
    plante furajere (graminee şi leguminoase, anuale şi perene);
    plante medicinale şi aromatice.
  2. Elaborarea de tehnologii şi secvenţe tehnologice de cultură.
  3. Producerea de seminţe
  4. Servicii ştiinţifice şi tehnologice(testare produse insectofungicide şi erbicide, procesare seminţe).
  5. Difuzarea rezultatelor cercetării ştiinţifice în practica producătorilor agricoli.

INCDA Fundulea este o unitate de cercetare-dezvoltare autonomă în coordonarea Ministerului Educatiei și Cercetării Științifice.

Reţeaua experimentală a institutului cuprinde, în prezent, 11 stațiuni de cercetare, amplasate în zone cu diferite condiţii pedoclimatice din România.

Tematica de cercetare se realizează, pe baze contractuale, şi cu alte unităţi de cercetare apartinând unor institute de cercetări cu alte profile (horticultură, creşterea animalelor etc.).