Alianta Industriei Semintelor Romania împreună cu FAPPR – Mândru că sunt fermier și U.S. Embassy Bucharest au organizat conferința „NOILE TEHNICI GENOMICE – REGLEMENTARE / CERCETARE / APLICAȚII”.

Link video – https://fb.watch/njZIYWVgAa/

Astfel, fermierii care mai rezistă până în 2030, pe o piață tot mai dificilă, ar putea avea un ajutor considerabil din partea științei. Va urma o serie importantă de îmbunătățiri ale caracteristicilor plantelor la principalele culturi, de exemplu 📌 𝘃𝗮𝗿𝗶𝗲𝘁𝗮𝘁̦𝗶 𝗱𝗲 𝗿𝗮𝗽𝗶𝘁̦𝗮 𝗰𝘂 𝘂𝗻 𝗰𝗼𝗻𝘀𝘂𝗺 𝗱𝗲 𝟲𝟱% 𝗱𝗶𝗻 𝗱𝗲 𝗰𝗲𝗹 𝗮𝗰𝘁𝘂𝗮𝗹.

Cu o precizie chirurgicală se poate interveni asupra ADN-ului plantelor pentru a le face mai tolerante la secetă, spre exemplu. Lista de îmbunătățiri este însă lungă.

UE pregătește o nouă legislație în domeniu. E bine că o pregătește, dar nu e chiar ce trebuie, spun fermierii și industria semințelor. Se poate însă îmbunătăți, mai ales dacă organismele europene constată că modificările au susținerea sectoarelor implicate dar și pe cea a societății, în ansamblu.

Informațiile sunt oferite de:

Alina Nicoleta Mihai , director executiv al AISR, Alina Cretu, director executiv al FAPPR și Iulian Gabur, cercetător, Conferențiar Universitar Doctor,

Facultatea de Agricultură, Universitatea de Știinte

ale Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași.

Sursa: https://fb.watch/njZIYWVgAa/