Asociația profesională – Alianța Industriei Semințelor din România (AISR), care prin demersurile sale dorește să sprijine agricultura românească, a organizat, astăzi, 7 februarie, la Grand Hotel Bucharest (fost Intercontinental), un eveniment dedicat celebrării unui deceniu de activitate.

Alături de organizatori au fost prezenti reprezentanți ai companiilor membre, colaboratori, autorități si fermieri. Din partea Euroseeds, organizația europeană în care a AISR este membră, a participat Francesca Minniti – Manager Membership Relations and Advocacy Engagement. A fost făcută o incursiune în istoria AISR, s-a discutat despre îngrijorările pe care le are industria semințelor în acest moment, dar si despre rolul sau la nivel local și european.

Din partea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice – ASAS au venit domnii Prof. univ. dr. ing. Valeriu Tabăra, președinte și prof. dr. ing. Aurel Badiu. vicepreședinte. Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a fost reprezentat de domnul Costin Telehuz, secretar de stat.

Misiunea principală a AISR este promovarea și susținerea utilizării semințelor certificate de către agricultori, în scopul creșterii producției agricole în România, dar și promovarea rezultatelor cercetării privind noile tehnici genomice.

AISR reunește companii de prestigiu din domeniul cercetării, ameliorării, producerii și comercializării seminţelor cu genetică superioară și își dorește să fie voce a agriculturii Romania.

Alianța Industriei Semințelor din România dorește în special susținerea dezvoltării industriei semințelor certificate în țara noastră, prin desfășurarea și susținerea unor acțiuni privind simplificarea procedurilor de certificare și întreţinerea dialogului constructiv cu autoritățile competente implicate în procesul de reglementare a semințelor certificate.

De 10 ani, aducem împreună la masa discuțiilor principalii actori din industria semințelor și găsim rezolvări alături de dumneavoastră pentru problemele pe care agricultura le întâmpină. Astăzi, vom discuta deopotrivă despre trecut și despre viitor, dar și despre provocările pe care le are una din principalele industrii, direct răspunzătoare produceriea de hrană”, a ținut să sublinieze Maria Cîrjă, președinte AISR.

Sursa: Alianța Industriei Semințelor din România a sărbătorit un deceniu de activitate! – Cotidianul Agricol