Ziua Semintelor Certificate - Braila

In prezenta a 100 de invitati, in data de 11 mai, a avut loc la Braila  seminarul: “ZIUA SEMINTELOR CERTIFICATE”, peste 60% din totalul persoanelor participante fiind fermieri. Tematica seminarului s-a referit la demonstrarea importantei si beneficiile utilizarii semintelor certificate pentru fermieri.

IMG_0188.JPG

Este cel de-al doilea eveniment de acest gen organizat de AISR, dupa cel din 2016, la CTS -Negresti, jud.Vaslui. Spre finalul anului  2017 va fi organizat cel de-al doilea seminar in colaborare cu Laboratorul Central pentru Calitatea Semintelor si Materialului Saditor (LCCSMS) si Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Semintelor  si Materialului Saditor (ITCSMS) la Craiova.

IMG_0192.JPG

La eveniment au participat autoritati locale (directii agricole si fitosanitare, APIA, AFIR, ITCSMS-uri Braila, Galati, Tulcea, Ialomita, Calarasi, CTS).

IMG_0220.JPG

Presa agricola nationala Ferma, Profitul Agricol, Business Press Agricol, Agricultura 365, Agroimpact, Agriomedia, Sanatatea Plantelor si presa locala au participat la eveniment,  pe care l-au promovat, luand totadata si interesante interviuri fermierilor.

IMG_0217.JPG

Au fost prezentate materielele:

  • ITSCMS Braila director Cristina Dinca - CERTIFICAREA OFICIALA A SEMINTELOR; PRODUCEREA DE SAMANŢĂ LA NIVEL DE ŢARĂ ANUL 2016; LOTURI DE HIBRIDARE  PORUMB LA NIVEL DE ŢARĂ
  •  LCCSMS - director Carmen Mitrea a vorbit despre rolul si activitatile institutiei si importanta sa pentru agricultura romaneasca;
  • LCCSMS, Adina Tarziu “Testarea soiurilor conventionale de porumb si soia in vederea analizei impurificarii cu organisme modicate genetic; prezentarea Laboratorului de electroforeza si de detectare a organismelor modificate genetic”
  • AISR - director Antonia Ivascu, organizatorul si moderatorul evenimentului- BENEFICIILE UTILIZĂRII SEMINŢELOR CERTIFICATE

IMG_0224.JPG

Au luat cuvantul directorul Directiei Agricole Braila, reprezentanti ai fermierilor, ai inspectoratelor de certificare a semintelor, ai presei, reprezentanti ai companiilor LAPAR prin APA Braila a sustinut evenimentul si a invitat agricultori din zona.

IMG_0228.JPG

Au fost prezenti alaturi de fermierii invitati la eveniment si membri AISR  care sustin cultivarea semintelor certificate de catre agricultori.

IMG_0223.JPG

 

© Copyright 2013, Alianţa Industriei Seminţelor din România. All rights reserved.