Simpozion International Bucuresti - 31 mai 2017

 

Eveniment: Simpozion internațional cu participare de excepție la București

 

          La sfârșitul acestei luni, la București, va avea loc un eveniment important pentru toți cei interesați de biotehnologiile vegetale. Sub egida Academiei Române și a Academiei de Științe Agricole și Silvice, se va desfășura simpozionul „Alternative inovatoare în ameliorarea -fundamentul agriculturii durabile și eficiente”, organizat de către Agrobiotechrom și Alianța Industriei Semințelor din România. La manifestare vor lua parte personalități de prim rang ale lumii științifice internaționale. În acest context, doamna Petra Jorasch, reprezentantă a Asociației Europene a Semințelor, va vorbi despre importanța inovației în ameliorarea plantelor pentru sectorul de semințe al UE. Directorul Laboratorului Național de Referință pentru controlul OMG al Institutului de Ameliorare a Plantelor și Aclimatizare din Polonia, dr. Slawomir Sowa, va arăta de ce consideră că noile tehnici de ameliorare a plantelor reprezintă inovații pentru o creștere durabilă și responsabilă.

          Despre un subiect deopotrivă actual și important, și anume cum vor fi reglementate plantele ameliorate prin editarea genomului, va vorbi dl. prof. dr.  Joachim Schiemann, de la Centrul Federal de Cercetare pentru Plante de Câmp al Institutului Julius Kuhn din Germania. Tot despre reglementarea și evaluarea riscurilor pentru biotehnoligiile verzi și despre editarea precisă a genomului și agricultura de precizie va vorbi și d-na Agnes Ricroch, Secretarul Secției „Științele Vieții” din cadrul Academiei Agricole a Franței.

          În încheiere, dl. Emil Dumitru, președintele Federației ProAgro va arăta care este, în viziunea fermierilor, rolul inovației în sprijinirea competitivității sectorului agricol. Discuțiile vor fi moderate de dl. Prof. dr. Doru Pamfil, președintele Comisiei de Biotehnologii a ASAS.

          Evenimentul se va desfășura în data de 31 mai, cu începere de la ora 9,30 în Aula ASAS.

eveniment.jpg

© Copyright 2013, Alianţa Industriei Seminţelor din România. All rights reserved.