KWS Seminte a lansat noul concept CLIMACONTROL3

Grupul de hibrizi de porumb cu toleranță ridicată la secetă și arșiță în cele 3 etape importante de dezvoltare ale plantei

Rigurozitate, consecvență, specializare. Acestea sunt principalele atribute care definesc acțiunile companiei KWS Semințe atunci când se referă la inovarea și elaborarea de instrumente utile fermierului care face agricultură de performanță în România, dar care se confruntă cu situații climatice agresive. De aceea, lansarea noului concept CLIMACONTROL3 a venit firesc, ca răspuns la nevoia explicită a fermierului în ceea ce privește utilitatea în fermă a hibrizilor de porumb cu toleranță ridicată la secetă și arșiță în cele trei etape importante de dezvoltare ale plantei: înainte, în timpul și după înflorire.

KVS13.jpg

Astfel, în 17 august la ferma Ildu, localitatea Vâlcelele, județul Călărași, s-a desfășurat prima secvență a « Taberei de control al secetei », un itinerariu de portofoliu complet parcurs pe 5 etape succesive, în cadrul cărora grupurile participante au asistat la o demonstrație de performanță pe mai multe nivele tehnologice ale hibrizilor de porumb KWS.

« Ne bucură deschiderea pe care o au fermierii față de soluțiile noi cu care venim, față de hibrizii noștri. Să fii fermier este o vocație, nu doar o meserie. De aceea, adaptarea la fenomene extreme dificil de previzonat, cum sunt seceta sau arșița este obligatorie. Este de notorietate faptul că profilul și specialitatea KWS sunt producerea de semințe și ameliorarea materialului genetic, noi fiind o companie independentă, ceea ce ne permite să fim flexibili în a ne adapta și concentra pe cerințele și schimbările din piață, precum și pe nevoile dumneavoastră. Așa încât am venit cu încă o soluție care să asigure profitabilitatea în fermă și în condiții de secetă. Această soluție se numește CLIMACONTROL3 - Cu 3 pași înaintea secetei ! » a declarat Doriana Nițu, Director General KWS Semințe.

Conform noului concept, seceta nu este un inamic cu un moment fix de atac. Incertitudinea predictibilității momentelor de secetă a determinat specialiștii companiei să cerceteze impactul secetei și al arșiței în diverse faze de vegetație și elementele de productivitate implicate în toleranța la secetă. De aceea hibrizii de porumb KWS din componența grupului CLIMACONTROL3 dovedesc rezultate remarcabile în fiecare din aceste 3 etape, justificându-și renumele.

KVS14.jpg

„Noi, KWS, suntem o companie germană, de aceea studiem și analizăm foarte atent și cu maximă rigurozitate comportamentul fiecărui hibrid în diverse areale de cultură, ca să fim siguri că ei sunt perfect adaptați profilului pedo-climatic respectiv. De aceea, în ultimii ani, am acordat o deosebită atenție ameliorării materialului genetic pentru climatul temperat-continental, în care se află și țara noastră, deoarece România are și va avea un potențial uriaș din punct de vedere agricol” a declarat Ion Voinea, Director Dezvoltare Produse KWS Semințe.

Grupul de hibrizi de porumb cu toleranță ridicată la secetă și arșiță CLIMACONTROL3 include 5 hibrizi care au deja un istoric cu toate zonele de cultură din România, respectiv : KWS 2370 - FAO 290 (Apa fuge, superproducția rămâne), Kamparis FAO 390 (Lordul), Kapitolis – FAO 410 (Bulgărele de aur), Balasco – FAO 420 (Verde Împărat), Konfites – FAO 460 (Talentatul Domn Konfites), la care se adaugă un hibrid lansat anul acesta în premieră, hibrid care, cu ocazia evenimentului, și-a demonstrat potențialul excelent de producție în diverse condiții de tehnologie: KWS 4484 – FAO 380 (Câștigă. Indiferent de vreme).

Beneficiile hibridului KWS 4484:

  • Hibrid simplu de nouă generație, cu știulete gros (16-18 rânduri de boabe), foarte lung (mai mult de 40 boabe pe rând, ajungând și la 50 boabe pe rând în condiții bune), cu rahis roșu
  • Bobul este mare, dentat, cu MMB foarte bun, cu pericarp subțire, cu dry down excelent (datorat și orientării știuletelui cu vârful în jos la maturitate)
  • Planta este viguroasă, cu talie înaltă și foliaj bogat, cu inserția știuleților înaltă.
  • Sistem radicular profund, cu stay green excelent

KVS12.jpg

Avantajele hibridului KWS 4484:

  • Armonizează productivitatea extremă cu toleranța superioară la secetă, formând știuleți cu un număr mai mare de boabe față de alți hibrizi din grupa sa de maturitate
  • Excelează în condiții optime de cultură, impresionând prin niveluri record ale producțiilor în condiții bune de sol, climat și tehnologie
  • Maximizează producția în condiții de secetă, dovedind în condiții de stres hidric un potențial de producție peste media hibrizilor concurenți
  • Este recomandat pentru toate zonele de cultură a porumbului din România, cu excepția celor extrem de reci

« Câte ferme, atâtea soluții » este deviza sub care ne desfășurăm activitatea, pentru că obiectivul nostru principal este ca fermierul să obțină profit. Am considerat întotdeauna că planurile noastre la KWS coincid cu planurile dumneavoastră de a face agricultură performantă, acesta este principalul motiv pentru care lansăm astăzi pe piață conceptul CLIMACONTROL3. Hibrizii noștri de porumb vă oferă stabilitatea producției și siguranța profitabilității chiar și în anii mai puțin prielnici. În acest fel și noi, la KWS, ne considerăm împliniți și punem în valoare faptul că suntem specialiștii în semințe pentru fermieri », a mai declarat Doriana Nițu.

KVS16.jpg

Despre KWS Semințe

KWS Semințe, subsidiară a Grupului german KWS, se află în primele trei companii din domeniul semințelor din agricultură în România. Compania este activă pe piața locală din anul 2002, bucurându-se în prezent de o echipă motivată și profesionistă, care a crescut în 15 ani la peste 125 angajați.

Cu o prezență remarcabilă în peste 70 de țări din lume, KWS pune accentul pe cercetare, evoluție și performanță, utilizând vasta experiență în domeniul ameliorării. Astfel, KWS s-a dovedit întotdeauna a fi partener apropiat și de încredere al fermierului de pretutindeni.

De mai bine de 160 de ani, compania KWS își aduce permanenta contribuție la susținerea fiecărui fermier cu soluții inovative și personalizate pentru recolte performante, profitabile, independență și prosperitate pe termen lung.

 

 

© Copyright 2013, Alianţa Industriei Seminţelor din România. All rights reserved.