In 2018 AISR are un nou Consiliu Director

Un nou Consiliu Director la Alianta Industriei Semintelor din Romania la inceputul anului 2018

Alianta Industriei Semintelor din Romania (AISR) a organizat in data de 26 ianuarie 2018 Adunarea Generala, ocazie cu care a fost ales un nou Consiliu Director care va va coordona activitatile AISR pe o perioada de 1 an.

La Presedentia Consiliului Director a fost aleasa compania KWS prin Violeta Niculae. Functia de Vice-presedinte a fost preluata de reprezentantul companei Euralis, Magdalena Darac, iar functia de trezorier a revenit in acest nou mandat companiei Syngenta, prin Andrei MARUTESCU. Caussade reprezentata de Natalia Albu a preluat functia  de Cenzor.

La cele  patru grupuri de lucru AISR va avea reprezentanti din companiile membre. Astfel, la  Grupul de Lucru pentru subiectele Tehnice (GLT) vor participa companiile: Caussade, KWS, Monsanto, Syngenta. Grupul de Lucru pentru Comunicare (GLC) va fi compus din: Limagrain, Monsanto, Pioneer, Syngenta. La  Grupul de Lucru pentru Legislatie (GLL) vor contribui  reprezentantii  companiilor: KWS, Monsanto, Pioneer, Syngenta. Grupul de Lucru pentru activitatile de Marketing (GLM) va avea in componenta companiile: Euralis, Limagrain, Maisadour, Monsanto, Pioneer.

Despre Alianta Industriei Semintelor din Romania (AISR)

AISR a fost fondata in anul 2012, cu obiectivul de a reprezenta o voce a industriei de seminte din Romania si de a asigura un dialog deschis si permanent cu toate asociatiile profesionale si patronale din agricultura romanească, precum si cu autoritatile, în procesul de reglementare a semintelor certificate din tara noastra. Membrii Aliantei Industriei Semintelor din Romania reprezinta  peste 80% din piata interna, reunind unsprazece mari companii (Advanta Seed, Bayer, Caussade, Euralis, KWS, Limagrain, Maisadour, Monsanto, Pioneer, RAGT si Syngenta), care produc si comercializeaza seminte de calitate, adaptate conditiilor de cultura din tara noastra, oferind soluții durabile fermierilor.

Incepand cu anul 2016, Alianta Industriei Semintelor din Romania are ca membrii onorifici  Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Agricola Fundulea, Procera, precum si Institutul de Fitotehnie Porumbeni, din Republica Moldova.

20180126_110605.jpg

20180126_110544.jpg