Compania Advanta Seeds se alatura AISR ca Membru Asociat

COMUNICAT DE PRESA

Compania Advanta Seeds se alătură Alianței Industriei Semințelor din România ca Membru Asociat.

Începând cu data de 11 septembrie 2017, compania Advanta Seeds a devenit oficial Membru Asociat al Alianței Industriei Semințelor din România (AISR). Adunarea Generală al Alianței, a analizat şi acceptat cu unanimitate de voturi, cererea compania Advanta Seeds de afiliere la AISR, apreciind activitatea de cercetare a Advanta, precum si relaţiile de bună colaborare cu cu toti partenerii din industria semintelor Romania, şi a considerat ca viitoarea colaborare între compania Advanta Seeds şi AISR, care reprezintă peste 80% din piața românească de semințe va fi binevenită pentru ambii parteneri.

Compania Advanta Seeds, este parte a grupului agrochimic UPL (United Phosphorus Limited), originar din India, cu sediul central la Hyderabad. Cifra de afaceri a grupului UPL la finele anului 2016 a fost de 2,5 mld USD. Grupul agrochimic UPL este listat la Bursa din Bombay/India (BSE).

Compania Advanta Seeds are ca principal obiect de activitatate cercetarea-dezvoltarea, producerea si procesarea, la principalele culturi de camp: floarea-soarelui, sorg pentru boabe si de furaj, rapita, plante furajere, porumb si legume. In Europa compania are 2 statii de ameliorare pentru floarea-soarelui: una localizata in sudul Frantei (Savenes) si cea de-a doua in Ucraina, de la inceputul anului 2017. Activitatea comerciala a companiei se desfasoara pe toate continentele, avind reprezentante comerciale in 40 de tari. Compania este prezenta in Romania din anul 2014, cu activitati de cercetare-dezvoltare, producere si procesare de seminte la floarea soarelui, dar si ca reprezentanta comerciala pentru zona Europei Centrale si de Est.

Alianța Industriei Semințelor din România (AISR) a fost fondată în anul 2012, cu obiectivul de a reprezenta o voce a industriei de semințe din România și de a asigura un dialog deschis și permanent cu toate asociațiile profesionale și patronale din agricultura romanească, precum și cu autoritațile, în procesul de reglementare a semințelor certificate din țara noastră.

Membrii Alianței Industriei Semințelor din România reprezinta  peste 80% din piața domestică, reunind zece mari companii (Bayer, Caussade, Euralis, KWS, Limagrain, Maisadour, Monsanto, Pioneer, RAGT și Syngenta), care produc, testează și comercializaează semințe de calitate, adaptate condițiilor de cultura din țara noastră, oferind soluții durabile fermierilor.

Alianța Industriei Semințelor din România are ca membrii onorifici Institul Național de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea, institutul de Fitotehnie Porumbeni-Republica Modova si Procera.