AISR LA INTALNIREA ANUALA A INDUSTRIEI DE SEMINTE

In perioada 8-10 octombrie 2017, MEETINGUL ANUAL al ESA a fost organizat in acest an la Riga, Letonia, unde alaturi de reprezentanti din toate statele membre UE au mai fost prezente: USA, Argentina, Canada, Chile, Israel, Rusia, Brazilia, India, China, Japonia, Noua Zeelanda, Australia, Turcia,   Maroc, Taiwan, Uruguai,  Coreea de Sud, Belarus, Lituania, Liban, Letonia, importanța Congresului ESA pentru sectorul semințelor europene și internaționale fiind încă o dată confirmată.

esa_21.jpg

Din partea AISR a participat la toate reuniunile ESA, la Adunarea Generala a Secretarilor generali ai asociatiilor,  precum si  la grupurile de lucru pe specii, Antonia Ivascu, director Executiv .  Incepand cu anul 2013 de cand este membra ESA, Alianta Industriei Semintelor din Romania a colaborat pe programele si obiectivele elaborate de ESA si a preluat din agenda ESA diverse actiuni pe care le-a implementat in Romania.

La meetingul ESA din acest an au participat aproximativ 920 specialisti, dealeri, multiplicatori, amelioratori, comercianti si invitati de la asociatii nationale de seminte. Expozițiile au oferit un spațiu amplu si o atmosferă deosebita pentru schimbul profesional și de interacțiune a participanților, precum și de expunere pentru companiile care prezintă cele mai recente evoluții în domeniul echipamentelor tehnice, componentelor mecanice, tehnologiilor de prelucrare și software-ului in ameliorarea plantelor.

Pentru a îmbunătăți calitatea și impactul comunicării industriei în jurul inovației din ameliorarea plantelor, în general și în special în legătură cu cele mai recente metode de reproducere a plantelor, s-a decis colaborarea activa in acest domeniu. În cadrul unui atelier de lucru cu specialiști cu experiență s-a lansat campania www.embracingnature / www.plantbreeding.eu care este "live", iar site-urile twitter hashtags #embracingnature și #plantbreeding sunt folosite pentru a genera "trafic" on-line spre site.

img_0166.jpg

Scopul discuțiilor a fost nevoia de a comunica și de a se implica un public mai larg, în special în domeniul social media, pe o gamă mai largă de subiecte legate de reproducerea și inovarea plantelor. Un exercițiu de ascultare socială comandat de ESA a arătat că inmultirea plantelor și semințele sunt într-adevăr de interes pentru multe grupuri și persoane fizice, cu schimburi ulterioare în domeniul social media. Prin urmare, aceste canale de comunicare nu pot fi ignorate și trebuie dezvoltate noi strategii de comunicare specifice.

“Cu ocazia reuniunii anuale din acest an ESA si-a atras în campania de comunicare digitală "Îmbrățișând puterea naturii" toate asociatiile membre, iar membrii ESA au sprijinit puternic noile eforturi de comunicare prin împărtășirea mesajelor și prin aducerea multor idei proaspete în campanie. Sectorul european de semințe demonstrează că este dispus să își asume responsabilitatea pentru a arăta și a explica beneficiile inovării în domeniul ameliorariii plantelor - atât pentru o agricultură UE extrem de productivă și durabilă, cât și pentru satisfacerea așteptărilor consumatorilor și a societății”, a declarat Garlich von Essen, secretarul general al ESA.

 “Inovarea creșterii plantelor este esențială pentru agricultura durabilă. Este un pas natural pentru a ne ajuta să asigurăm calitatea alimentelor, să reducem pierderea culturilor și deșeurilor alimentare și să abordăm provocările agroalimentare de mâine. Cu toate acestea, multe persoane din Europa nu sunt conștiente de contribuția crucială pe care o are ameliorarea plantelor la evoluția agriculturii și a producției alimentare” a mentionat secretarul general al ESA.

ESA trebuie sa asigure o comunicare mai bună cu privire la rolul și relevanța inovației in ameliorarea plantelor pentru agricultură și societate în general, iar noua inițiativă de comunicare "Îmbrățișând puterea naturii", are ca scop angajarea unui public mai larg, interesat de învățarea conceptelor de ameliorare a plantelor și cele mai recente metode de reproducere a plantelor.

img_0245.jpg

În cadrul întâlnirilor secțiunilor specifice culturilor, participanții au primit cele mai recente actualizări și informații detaliate privind numeroasele aspecte tehnice specifice culturilor importante pentru companiile de semințe din Europa și din întreaga lume.

Reuniunea anuală a ESA va avea loc in 2018  la Madrid, Spania.

 

 

 

© Copyright 2013, Alianţa Industriei Seminţelor din România. All rights reserved.